Home Profile Contact Products Download Portfolio Links English  

ABLOY Protec
ABLOY glavni kljuc
ABLOY zatvaraci vrata
ABLOY požarna vrata
ABLOY autom. otvarači
AABLOY mehanič. brave
ABLOY motorne brave
ABLOY solenoid brave
EL460, EL461
EL560, EL561
ABLOY zaštitnici

TimeLox hotelske brave

HID kontrola pristupa

EffEff elektricne brave
ABLOY® EL460, EL461
Rukohvatom (kvakom) kontrolisane brave
Primena
Brave se preporučuju za upotrebu u unutrašnjim vratima za poslovne prostorije, javne zgrade, bolnice, učionice, itd. Tipična primena je za vrata na kancelarijama, salama za sastanke, magacinskim prostorijama, prostorijama za tehničko održavanje, protivpožarna vrata, itd.
EL460 i EL461 su za upotrebu u uskoprofilnim vratima. EL460 sa uskim duguljastim kućištem je izbor  kada je izlaz pritiskom na kvaku.
EL461 je izbor kada su ulaz i izlaz električnim putem kontrolisani.
Ručno kontrolisane brave je najbolje koristiti u vratima sa umerenim prolaskom ljudstva. Brave se mogu kontrolisati električnim putem preko ulaznog kontrolnog sistema ili preko daljinskog kontrolnog sistema kao što je tajmer, ključ ili taster.

Funkcionisanje
Rukohvatom (kvakom) kontrolisane brave mogu se podesiti da funkcionišu kao brave koje su zaključane bez električnog napona ili kao brave koje su zaključane pod električnim naponom. Ako se podese da funkcionišu kao brave koje su zaključane bez električnog napona, spolja se ne mogu  otvarati kvakom kada je električni napon isključen, mora se dovesti električni napon da bi se odključala.
Ako se podese da funkcionišu kao brave koje se zaključavaju pod električnim naponom, električna funkcija je obrnuta.

ABLOY EL460
Samo spoljni rukohvat (kvaka) je električno kontrolisan. Iznutra brava uvek može da se otvori pomoću unutrašnjeg rukohvata (kvake). Mehaničko otvaranje preko cilindra je uvek moguće.

ABLOY EL461
Oba rukohvata (kvake) i spoljna i unutrašnja su električno kontrolisane. Mehaničko otvaranje preko cilindara ili ručnog okretača je uvek moguće.

Download:

Tehnički opis


ABLOY Handle controlled locks (PDF 248KB)

© Scandinavian Security Solution ASSA ABLOY Partner